Rondleidingen langs oorlogspanelen in het Hofpark

Gepubliceerd op dinsdag 11 mei 2021

De vrij toegankelijke foto-expositie in het Hofpark is nog de hele maand mei te bezichtigen. In het kader van 75 jaar Vrijheid Westland werden de oorlogspanelen, die verspreid stonden in de gemeente Westland, als buitenexpositie in het Hofpark in Wateringen verzameld en opgesteld. 

Op zaterdag 15, 22 en 29 mei worden er rondleidingen gehouden langs de panelen door de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul in samenwerking met de Culturele Raad Wateringen en Jan-Willem van den Beukel van het project '75 jaar Vrijheid Westland'. Deze rondleidingen starten tussen 13.30 en 16.10 uur en duren ruim een half uur. In verband met de coronamaatregelen wordt er in kleine groepjes gelopen. Brenda Renssen van Renssen Ontwerpbureau is verantwoordelijk voor de zes prachtig vormgegeven panelen met aan weerszijde een foto.

Er zijn geen kosten aan de rondleiding verbonden, maar aanmelden is verplicht. Dit kan alleen telefonisch via (06) 42 19 47 80, te bereiken van maandag tot en met zaterdag van 19.00 uur tot 21.00 uur. Kinderen onder de 12 jaar hoeven niet te worden aangemeld, dus neem vooral uw (klein)kinderen mee. Zo vertellen we het verleden door aan de generatie van de toekomst. 

De rondleidingen starten bij de ingang van de Hofboerderij, Hoflaan 1 in Wateringen waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met een koekje, aangeboden door Meesterbakker Roodenrijs. Tevens is het mogelijk om het boek ‘Bezetting en bevrijding van het Westland 1940-1945’ aan te schaffen. Dit boek is onderdeel van het project ’75 jaar Vrijheid Westland’. 

Deze expositie en rondleiding zijn mede mogelijk gemaakt door Vereniging Hulp en Voorzorg, de Regeling Kleine Culturele Initiatieven Westland van Westland Cultuurweb en gemeente Westland.