Ruim 8700 leerlingen nemen deel aan Kunstpracht

Gepubliceerd op donderdag 6 mei 2021

Westland Cultuurweb laat in het schooljaar 2021-2022 een recordaantal leerlingen de wonderen van kunst ervaren. Het programma Kunstpracht heeft van 37 schoollocaties met ruim 8700 Westlandse kinderen aanmeldingen ontvangen, waar de netwerkorganisatie – zeker in deze coronatijd – erg blij mee is. 

Het Kunstpracht-programma voor 2021-2022 zit boordevol moois. Maar liefst 4900 leerlingen zullen WestlandTheater De Naald bezoeken. Zo bezoeken de onderbouwleerlingen de voorstelling Koning van Karton, een speelse danstheatervoorstelling over vriendschap van Garage TDI. De middenbouwers gaan naar de theater-cabaretvoorstelling Hermannosaurus Rex van De Hermannen, over creativiteit, duurzaamheid en het betere knutselwerk. De bovenbouwers kunnen ademloos opgaan in de spannende verteltheatervoorstelling Werktuig van PNT, met muzikale begeleiding.

Ook de musea kunnen met 1100 deelnemende leerlingen op veel enthousiasme rekenen. De kleuters ontdekken het werk van Mondriaan in het Haagse Kunstmuseum, middenbouwleerlingen verkennen Indonesië door het spelen van een eigen wayangvoorstelling in Museum Volkenkunde en bovenbouwers kunnen naar hartenlust experimenteren als kunstenaars in museum Beelden aan Zee.

“We zijn ontzettend trots op het rijke programma voor komend schooljaar,” vertelt Ilona Rozenboom, programmaleider educatie, enthousiast. “Het was best een zoektocht nu er minder nieuw aanbod is gecreëerd, maar het grote aantal aanmeldingen geeft wel aan dat het weer is gelukt om een prachtig programma samen te stellen.”

Waanzinnig populair is het cultureel stadsbezoek voor de bovenbouw: een meeslepend concert van het Residentieorkest i.s.m. de slagwerkers van Percossa in het nieuwe Haagse Theater Amare. Maar liefst 1400 leerlingen mogen van dit programma gaan genieten. Op school spelen er ook voorstellingen. Voor peuters en kleuters is er de voorstelling VaarWel van Malou van Sluis terwijl middenbouwleerlingen de filosofische meedoevoorstelling van Maas Theater en Dans ervaren. “We zien er ontzettend naar uit om volgend schooljaar weer theaterzalen vol verheugde kinderen te zien,” aldus Rozenboom. “Na dit bijzondere coronajaar vol aangepaste minivoorstellingen zijn zowel de scholen als de culturele instellingen daar wel aan toe.”


Bovenstaande foto is van de voorstelling Vaarwel van Malou van Sluis, de foto is van Moon Saris.