Vriendinnen van Catrien

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2021

De Historische Vereni ging Wateringen-Kwintsheul gaat deze maand terug naar 1945, een mooie foto waarop vijf Wateringse dames staan. In het midden staat Catrien van der Hoeven. Zij werd geboren in de Herenstraat als dochter van Dorus van der Hoeven en Catharina van Leeuwen. Het echtpaar kreeg veertien kinderen waarvan er twee, een tweeling, heel jong overleden. Aan het begin van de oorlog verhuisde het gezin naar de Kerklaan.

De ouders van Catrien overleden al vroeg. Vader in 1935 en moeder in 1945, nog voor het einde van de oorlog. Een paar jaar nadat Catrien op de foto ging met haar vriendinnen, trouwde ze met Joop van der Zanden uit Delft. Ze kregen vier kinderen. In 2002 overleed Catrien, ze is bijna 82 jaar oud geworden.

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Wie zijn de vier vriendinnen van Catrien van der Hoeven die links en rechts van haar op de foto staan? Wat is er van hen geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mailadres foto@hvwk.nl of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de moeder en kinderen als hulpmiddel bij het reageren. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.