Muziekmeesters kijkt vooruit

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2021

De muziekschool is nog niet open, maar Muziekmeesters Westland kijkt alvast vooruit naar mei. Ze organiseren ook dit jaar samen met Theaterschool Koperen Kees het Tjilp Festival. Natuurlijk ging het in 2020 niet door, maar dit jaar gaan ze ervoor. Het vierdaagse festival is op vele manieren te beleven: volg workshops buiten of in grote zalen, doe interactief mee online of stream een voorstelling. 

Tijdens het festival zijn er o.a. lessen van Annemarie Rijkée, zij is een muziekdocente gespecialiseerd in muziekles voor kleine kinderen. Tijdens de lockdowns van de scholen en kinderopvang heeft zij zich gespecialiseerd in online interactieve lessen voor de jongste kinderen. Deze zoom-lessen kunnen de ukkies samen met een ouder, grootouder of andere volwassene volgen; samen zingen en dansen en klappen en spelen. De lessen worden extra leuk door het gebruik van een zogenaamd ‘greenscreen”. Daarop worden achtergronden geprojecteerd die te maken hebben met het thema van de les, waardoor de fantasie van de kinderen wordt geprikkeld.

Heel veel kinderen en ouders hebben met juf Annemarie online muziek gemaakt in januari van dit jaar en nu komt zij met vier Sing-Ins terug tijdens het Tjilp Festival. Ook voor groepen kinderen op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal zijn de online Sing-Ins. Deze zijn gagelijks live te zien om 9.30 uur, en altijd later terug te kijken.

Schrijf je snel in op www.muziekmeestersonline.nl! Je doet mee, thuis of met een hele groep, de kosten zijn € 2,50. Neem voor meer informatie contact op via 0174 352 125 of kijk op de website van Muziekmeesters Westland