Masterclasses Vincent Janse op Muziekmeesters Online

Gepubliceerd op maandag 25 januari 2021

De komende twee dinsdagavonden geeft gitarist Vincent Janse een masterclass via Muziekmeesters Online. Janse is met Vinnie’s Gittar School dé aangesloten docent van Muziekmeesters Westland voor gitaar lichte muziek, improvisatie en theorie. Zijn achtergrond met het spelen in de band Vinnie’s Vice, de samenwerking met Scott Henderson, Eef Albers, Bart Wirtz en vele andere muzikanten maakt zijn workshops en masterclasses interessant voor iedere liefhebber van Rock, Jazz en Blues. 

Op 26 januari vertelt hij meer over de kunst van het soleren. Wat maakt een goede solo nu een goede solo? Of is het puur magie, of zelfs louter toeval? Vincent neemt je mee op een kleine reis, waarbij allerlei voorbeelden voorbij komen van meester muzikanten. Want als je weet waar je op kunt letten en hoe een solo is opgebouwd, verhoogt het direct je luisterplezier. De week erop, op 2 februari, bespreekt hij de aloude vraag. Wanneer is jazz jazz en blues blues? En what about jazz-blues? Misschien is er wel geen verschil. Vincent neemt je mee naar verschillende traditionele en moderne jazz en bluesverhalen. Ga in gesprek met Vincent. Hij deelt zijn ervaringen, zijn kennis en inzichten. Muzikale voorbeelden en opnames illustreren de antwoorden op jouw vragen! Beide masterclasses starten om 21.00 uur.

Naast deze inspiratievolle avonden biedt Muziekmeesters Online ook andere lessen, workshops en masterclasses aan voor een klein bedrag, tussen de € 2,00 en € 5,00. Het online programma van Muziekmeesters Westland is ontwikkeld tijdens de eerste lockdown en heeft al honderden thuiszittende kinderen en volwassenen in het Westland bereikt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 0174 352 125 of een kijkje nemen op de website www.muziekmeesterswestland.nl/nieuws.