Wie schaatst er op de Lange Watering?

Gepubliceerd op woensdag 6 januari 2021

Voor sneeuw en ijs moet de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul ook deze winter weer teruggrijpen op oude foto's. Fotograaf Smeele maakte op een koude winterdag op de Lange Watering een foto van schaatsende dorpsgenoten.

Tegen de achtergrond van de oude fruit- en groenteveiling aan de Bovendijk zie je een schaatser in volle vaart en een stilstaande. Langs de kant bindt een vader bij zijn dochtertje de schaatsen onder en even verderop zien we iemand die een kind voorttrekt op een slee. De vereniging weet niet wanneer de foto is gemaakt. Waarschijnlijk is het een van de strengere winters van eind jaren zeventig of begin jaren tachtig geweest. 

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Wie zijn al deze Heulse schaatsers op de Lange Watering? Wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren. Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mailadres foto@hvwk.nl of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de moeder en kinderen als hulpmiddel bij het reageren. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.