Winnende bevrijdingsrok

Gepubliceerd op woensdag 9 december 2020

Het Westlands Museum zette in het kader van 75 jaar vrijheid deze april een bijzondere wedstrijd uit, namelijk het maken van een bevrijdingsrok.

Mireille Simonek uit Cappelle aan den IJssel is de winnaar geworden van deze bevrijdingsrokkenwedstrijd. Meer dan honderd personen, uit het hele land, hadden zich hiervoor ingeschreven. Vijftig daarvan hebben hun rok opgestuurd om in de foyer van het museum tentoon te stellen en mee te dingen naar de prijs van mooiste rok. Nadat een jury vijf kandidaten had voorgeselecteerd, kon het museumpubliek haar favoriete rok kiezen. Er waren honderden inzendingen en uit de telling bleek dat maar liefst 43% van de museumbezoekers op de winnende rok heeft gestemd. De winnares ontvangt binnenkort een passend cadeau.

Alle bevrijdingsrokken zijn nog tot 8 maart in het museum te bewonderen. Ook de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog loopt tot die tijd door. Het Westlands Museum is te vinden aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Meer info op vind je op de website van het museum.