Knallend Westland gaat niet door

Gepubliceerd op maandag 7 december 2020

Helaas, helaas! Wegens de lockdown de komende weken zijn wij genoodzaakt het nieuwjaarsconcert Knallend Westland af te gelasten... Dat betekent dat alle geplande concerten op 2 en 3 januari niet doorgaan. Natuurlijk dromen we over een alternatieve datum in 2021, want we gunnen al het Westlands talent natuurlijk een plek in de spotlights. We houden je op de hoogte! Voor de mensen die kaarten hebben gekocht, hier komen we in overleg met WestlandTheater De Naald snel op terug. 


Het nieuwjaarsconcert Knallend Westland krijgt deze zesde editie een intiemer jasje aangemeten. Op 2 en 3 januari 2021 brengen jonge muzikale talenten en culturele organisaties wederom een programma vol dans, muziek en theater in WestlandTheater De Naald. De vier voorstellingen spelen zich af in een warme en sfeervolle huiskamersetting.

Verrassend talent
Samen met de jonge talenten zorgen de Westlandse artiesten en organisaties voor een uur vol verwondering in De Naald. Het theater heeft op het grote podium een gezellige huiskamer gecreëerd om, coronaproof, met elkaar te kunnen genieten van cultuur. Dit in het kader van de Wat Wél Kan voorstellingen. In deze huiskamer komen naast Blazerscollectief WEST ook de winnares van de talentenjacht Spotlight 2020, Theaterschool Koperen Kees, Dans Creatie en de slagwerkgroepen van muziekverenigingen Pius X en De Phoenix langs. In deze bijzonder intieme editie komen bovendien een aantal oud-deelnemers terug voor een gastoptreden.

De talenten werden dit jaar na een online en live auditie in november gekozen. Onder de vijf muzikanten bevindt zich het duo Sunflower (13) en Gina (10) Versteeg. Deze zusjes zingen tweestemmig en hebben veel plezier in het samen muziek maken. Pianist Aron Eussen (11) wordt uitgedaagd door zijn spel en multitalent Simon Schaaper (15) laat het publiek tijdens het nieuwjaarsconcert kennismaken met zijn gitaarspel. Bas Gregoire (18) ziet cello spelen als een vorm van meditatie, dus óók dit beloofd een bijzonder optreden te worden.

Talent een podium geven
Knallend Westland is ook deze zesde editie een samenwerking van initiatiefnemer en artistiek leider Erik-Jan de With, WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb. Ook nu willen zij het Westlandse publiek laten zien hoe rijk het Westland is aan muzikaal talent, én een aantal jonge talenten de kans te geven op te treden en ervaring op te doen in een professionele setting. Het concert is wederom mede mogelijk dankzij de financiële steun van Certhon Greenhouse Solutions.

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, zaterdag 2 januari om 16.30 en 19.30 uur en zondag 3 januari 2021 om 11.00 en 16.00 uur in WestlandTheater De Naald. Per voorstelling zijn er maximaal 30 kaarten beschikbaar. Kaarten à €15,00 zijn vanaf 10 december te verkrijgen via 0174 -636900 of www.westlandtheater.nl. Meer informatie op www.westlandnieuwjaarsconcert en op Facebook.