De beste voorlezers van Wateringen

Gepubliceerd op maandag 16 november 2020

De Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul mocht uit de nalatenschap van Otto Jongmans, de Wateringse oud-wethouder, een enorm aantal documenten en foto's in ontvangst nemen, waaronder een flinke collectie ingezonden brieven. 

Er zaten ook twee fotoalbums bij van de Voorlees- en Declamatiewedstrijd bij die op 30 oktober 1982 werd georganiseerd door de Culturele Raad in de Hofboerderij. Deze albums waren bedoeld om foto's na te bestellen voor 60 cent per stuk. Van alle deelnemende kinderen is er een individuele foto, er zijn groepsfoto's en juryfoto's. 

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. De Foto van de maand november is een van de groepsfoto's waarop prijzen worden uitgereikt. Het meisje in het midden houdt een grote beker omhoog, twee andere hebben een kleine beker in hun handen. 

Wie zijn deze kinderen die in 1982 meededen aan deze jaarlijkse wedstrijd? Hebben ze de bekers nog in hun bezit? Wie heeft er nog meer meegedaan in 1982 en wil er meehelpen om alle foto's van een naam te voorzien? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mailadres foto@hvwk.nl of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de moeder en kinderen als hulpmiddel bij het reageren. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.