PAKJE KUNST in het Westland

Gepubliceerd op woensdag 28 oktober 2020

Hoe leuk zou het zijn als je een pakje kunst kunt trekken, uit een oude sigarettenautomaat! Met PAKJE KUNST presenteren kunstenaars zichzelf via een mini kunstwerkje. De automaat wordt zaterdag 31 oktober in de Hofboerderij onthuld door Piet Vreugdenhil, de wethouder van cultuur.

Kunstenaars uit de regio hebben kleine kunstwerkjes gemaakt en ze in de pakjes gestopt samen met een kleine biografie. Na het officiële startsein is het voor iedereen mogelijk om tegen een vergoeding van 4 euro deze identieke kunstpakjes uit de oude sigarettenautomaat te trekken. In samenwerking met de Culturele Raad Wateringen en met subsidie van de RABO bank en Loswal de Bonnen is dit initiatief van start gaan. 

PAKJE KUNST wil kunst dichter bij de mensen brengen. Op deze manier zullen mensen die normaal gesproken beeldende kunst zelf niet 'opzoeken' door de automaat laagdrempelig in contact kunnen komen met kunst. Ook voor de beeldend kunstenaars in de regio Westland, Delft en Delfgauw is het een leuke manier om zich aan (nieuw) publiek te tonen. PAKJE KUNST automaten staan inmiddels in bijna alle regio’s in Nederland en nu dus ook in het COROP gebied Westland, Delft en Midden Delfland.