Online solfège spreekuur met Vincent Janse

Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2020

Maandagavond 19 oktober deelt Vincent Janse zijn kennis over muziektheorie en gehoortraining tijdens het online solfège spreekuur. De man achter Vinnie's Gittar School leert muzikanten 'weten wat ze horen'. Voor enthousiastelingen op het gebied van solfège biedt hij ook een cursus aan.

Het solfège spreekuur bestaat uit een gehoor- en kennisdeel. Zoals een chefkok zijn of haar smaakpupillen traint, zo trainen muzikanten hun oren om op een dieper niveau muziek te kunnen maken. Het spreekuur start om 19.00 uur en is toegankelijk voor muzikanten (instrumentalisten en vocalisten) van alle leeftijden, in en rondom het Westland. Vanwege de huidige omstandigheden betreffende corona vindt deze meeting online plaats via Zoom.

Voor muzikanten die naar een conservatorium of andere beroepsopleiding willen, of gewoon meer van de achtergrond van muziek willen weten biedt Vincent ook een complete cursus aan van anderhalf jaar. Hij geeft al ruim 15 jaar solfège lessen en vertelt: "Het is een intensief programma waarbij deelnemers elkaar onderling stimuleren als het even tegenzit. We behandelen alle onderdelen zodanig dat het past binnen je eigen muziekbeleving - ik wil dat je het echt snapt en beheerst, zodat je het zelf kunt toepassen." Elke maandag van 19.00 tot 20.30 uur worden toonladders, intervallen en akkoorden besproken. Er zijn vier verschillende levels te volgen, van A t/m D (evenals het muziekdiploma bij HaFaBra).

Het spreekuur van 19 oktober kun je volgen door je aan te melden via info@vinniesgittarschool.nl. Mocht je al meer willen weten over de solfège cursus, bekijk dan de website of het interview met deelnemers Tom en Luuk.