Start korte cursussen bij Muziekmeesters

Gepubliceerd op maandag 21 september 2020

Muziekmeesters Westland start in de week van 28 september met korte oriëntatie cursussen muziek. Alle cursussen lopen 12 weken lang, waarbij kinderen in een groepje starten op een instrument. Zo kunnen ze kiezen voor GitaarStarter, DrumStarter, KeyboardStarter, of nieuwkomers CelloStarter en VioolStarter. 

Als je kind nog niet weet of een instrument iets voor hem/haar is, kun je in de week van 21 september een proefles bezoeken. Alle proeflessen staan online om op in te schrijven, zo houden ze de bezoekersaantallen beperkt en blijft er ruimte voor afstand van elkaar in de lokalen. Een muziekinstrument is te huur voor de 12 weken van de cursus. Dan kunnen de deelnemers meteen ontdekken hoe het is om thuis muziek te oefenen.

Voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar zijn er muzieklessen waarbij ze in 12 weken een muzikale basis krijgen en heel veel muziekinstrumenten uitproberen. Muziekparade is voor de 4-6 jarigen en de 7-11 jarigen kunnen kennis maken via de Instrumentenparade. Deze ‘parade’ cursussen zijn echte basislessen, waarbij de kinderen geen huiswerk krijgen, maar wel in de lessen de elementen van muziek maken leren. Hard, zacht, hoog, laag, snel, langzaam, ritme, melodie, alles komt voorbij naast de verschillende muziekinstrumenten. Zingen en notenschrift is ook onderdeel van de lessen.

Muziekmeesters Westland geeft deze lessen op de hoofdlocatie Maesemunde in ’s-Gravenzande, in De Lier op basisschool De Achtsprong en bij de locatie van Welzijn E25 in Wateringen. Meer informatie over lesdagen en tijden vind je op de website van de muziekschool. Heb je vragen of vind je op de website niet wat je zoekt, stuur een mail naar info@muziekmeesterswestland.nl of bel naar 0174-352125.