Winnende voorstelling Rabo Talenten Concours

Gepubliceerd op woensdag 2 september 2020

Donderdag 3 september speelt de 23-jarige fingerstyle gitarist Mart Hillen zijn prijswinnende voorstelling In Concert in De Naald. De voorstelling kreeg het afgelopen theaterseizoen de hoogste beoordeling van het publiek en won daarmee het Rabo Talenten Concours, waarmee De Naald en Rabobank Westland nieuw talent een podium bieden. Omdat De Naald slechts 110 plaatsen beschikbaar heeft in de Jumbo Koornneefzaal i.v.m. de 1.5 meter richtlijn van het RIVM, besloot het theater de avond ook uit te zenden via een livestream, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Westland. De livestream is gratis te volgen via Facebook en Youtube om 20.15 uur.


Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, nieuw talent een podium en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. “Juist nu is het belangrijk om de culturele sector een hart onder de riem te steken én om weer te kunnen genieten van een avondje theater”, aldus Gerard van Hoeven, directievoorzitter bij Rabobank Westland. “Ik ben dan ook blij dat we dit geweldige initiatief mogelijk kunnen maken. Met de livestream kan De Naald alsnog een groot aantal bezoekers verwelkomen, die op hun beurt kunnen genieten van een leuke voorstelling. Bovendien krijgt de winnaar van het Rabo Talenten Concours een podium en daarmee de kans zich te ontwikkelen. Een win-winsituatie dus. Ik wens u op 3 september in de zaal of vanuit huis een mooie voorstelling toe!”

De winnaars van de voorgaande zeven edities waren Louise Korthals, Eva Crutzen, Roos Blufpand, de Westlandse Dwaalkat, Elke Vierveijzer, De Fransse Eijkel en Anne & Lisa.

Mart Hillen
Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een hele band. Mart Hillen flikt het: hij speelt de melodie, de baspartij én drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Nummers van Michael Jackson, U2, BLØF en vele anderen hoorde je nooit eerder op deze manier. In zijn theaterdebuut verbindt hij zijn virtuoze gitaarspel met persoonlijke verhalen. 

Eerder al won hij de Fingerstyle Academy Awards en speelde hij samen met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. Met In Concert maakte hij in november 2019 grote indruk op het Westlandse publiek, dat oordeelde:


“Virtuoos”
“Wat een beleving! Nog nooit gezien of gehoord. Ik wil nog een keer!”
“Wat hij kan met een gitaar, geweldig”
“Een echte kunstenaar”
“Waanzinnig indrukwekkende voorstelling”
“Goed en knap gitaarwerk”
“Waanzinnig, wat een talent”


Uitreiking

Donderdag 3 september speelt Mart Hillen zijn winnende voorstelling nogmaals in de Jumbo Koornneefzaal van De Naald, waarna hij de Rabo Publieksprijs 19/20 ontvangt: een cheque t.w.v. € 1.000,00 uit handen van Gerard van Hoeven, directievoorzitter Rabobank Westland. De avond is reeds uitverkocht, maar kan vanaf de bank live gevolgd worden via een livestream op de Facebookpagina van De Naald of het Youtubekanaal van het theater.