Beethovendag op de muziekschool

Gepubliceerd op zondag 9 augustus 2020

Muziekmaken in je vakantie! Dan kan op de Beethovendag op de muziekschool.

In december 2020 is het 250 jaar geleden dat de beroemde componist Ludwig van Beethoven werd geboren. Over de hele wereld wordt hier aandacht aan geschonken in dit Beethovenjaar.
19 augustus doet de muziekschool van Muziekmeesters Westland mee met het herdenken van zijn muziek.

Bespeel je een instrument? Kom mee doen op de Beethovendag en beleef de beroemde muziek van Beethoven samen met de docenten van Muziekmeesters Westland.

De dag begint om 10.00 met samen muziekmaken, onder andere het thema uit de Pastorale Symfonie en het bekende Ode to Joy (Ode an die Freude) uit de negende symfonie.

Natuurlijk is er gezellig pauze tussendoor. Bij de lunch testen we ieders kennis van de muziekgeschiedenis in de Beethoven Bingo, en na de lunch, om 12.30 uur is er een mooi concert van onze celliste Katja Dirven met pianist Roderigo Robles de Medina.

Na het concert is er een lezing over het leven van Beethoven, en wordt er weer samen muziek gemaakt.

Deze dag vindt plaats in Maesemunde in ’s-Gravenzande. Kinderen, jongeren en volwassenen zijn welkom, maakt niet uit welk muziekinstrument je bespeeld. De uitgekozen muziek voor samenspel heeft verschillende niveaus, en bij voldoende aanmeldingen worden diverse ensembles samengesteld.

De hele dag bijwonen is natuurlijk geweldig, maar het is ook mogelijk in te schrijven voor de ochtend tot en met het concert, of voor de middag vanaf aanvang van het concert.

Wil je graag alleen het concert bijwonen?, stuur een mail naar info@muziekmeesterswestland.nl

Het maximum aantal bezoekers in de grote zaal wordt secuur bijgehouden, de 1,5 meter tussen bezoekers wordt gehandhaafd.

Voor het samen muziek maken zijn schermen tussen de muzikanten beschikbaar.


Er is op de muziekschool in augustus heel veel te doen deze zomer. Het hele vakantieprogramma vind je op de website www.muziekmeesterswestland.nl/agenda of volg ons op facebook.


Voor informatie: info@muziekmeesterswestland.nl en 0174-352125.