Sonnehoeck krijgt eigen postzegel

Gepubliceerd op maandag 13 juli 2020

Op 7 juli lanceerde Burgemeester Arends van Gemeente Westland de twintigste postzegel in de serie ‘Westlands Mooiste’. Op deze postzegel prijkt de druif Gros Maroc, één van de drie druivenrassen die nog op authentieke wijze geteeld wordt op Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. De postzegel is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen Sonnehoeck en Postzegelvereniging Monster. 

Onder de groeiende Gros Maroc druiventrossen overhandigde Burgemeester Arends het eerste postzegelvel aan Geo van Leeuwen, eigenaar van de historische druivenkwekerij. Arends sprak de wens uit dat Sonnehoeck tot in lengte van jaren bewaard mag blijven voor Westland. “Met dit stukje historie kunnen we laten zien waarmee het Westland ooit groot is geworden: de druiventeelt. Heel bijzonder dat onze trots nu op een postzegel prijkt.”

Westlands Mooiste is een postzegelserie die bestaat uit echte Westlandse producten. Voorzitter van de postzegelvereniging Klaas Keijzer is enthousiast dat de druivenpostzegel aan de postzegelserie is toegevoegd: “Zo’n prachtige serie kan niet zonder een druivenpostzegel.”

De postzegels zijn te koop bij zowel Sonnehoeck als Postzegelvereniging Monster. Ook zijn vanaf zaterdag 18 juli elke zaterdag weer druiven te koop op Sonnehoeck tussen 11:00 uur en 16:00 uur.


Beeld: Thierry Schut