Afsluiting seizoen met Muziekmeesters Online

Gepubliceerd op woensdag 10 juni 2020

De muziekschool van Muziekmeesters Westland is al de gehele corona periode actief: filmpjes voor scholen, voor jonge kinderen, voor ouderen en met online lesgeven via Skype, ZOOM of WhatsApp. Per afgelopen 18 mei zijn de één op één lessen op de locaties voorzichtig van start gegaan. Veel kinderen waren blij om hun juf of meester thuis op het scherm te zien, maar nu het weer 'in het echt' kan zijn ze superblij.

Groepslessen op de muziekschool zijn nog niet gestart, evenals de lessen met blaasinstrumenten en zanglessen. Muziekmeesters blijft hiermee heel voorzichtig. Voor alle andere instrumenten zijn de lokalen heringericht met veel ruimte tussen docent en leerling en met veiligheidsprotocollen. De website MMOnline blijft in de lucht. Hier staan lesjes op voor kinderen van 0 tot 12 jaar, en er komen steeds weer nieuwe lesjes bij. 

Op 27 juni om 19.00 uur geven de leerlingen en docenten van de muziekschool een echt live eindconcert. Het concert wordt gestreamd via MMOnline. Maak je graag muziek thuis en wil je ook meedoen? Dat kan. Iedereen kan aan het concert meewerken, en natuurlijk kan iedereen het concert via het scherm bezoeken. Enkele muzieknummers, Bon Jovi’s 'Bed of Roses' en het nummer 'Iedereen is van de Wereld' staan klaar op de website om aan mee te doen. Speel mee met de clicktrack en bladmuziek en maak thuis een filmpje van jezelf. Het geheel van filmpjes wordt samengevoegd en dit resultaat, een groot orkest, is te zien op het concert van 27 juni.

Er zijn ook live repetities op 27 juni in de grote zaal van Maesemunde. Ook daar mag iedereen aan meedoen, tot een maximum van 30 leerlingen. Het resultaat wordt gefilmd en is onderdeel van het concert. Het repetitieschema en de bladmuziek staan op de website, alle downloads zijn gratis.

Muziekmeesters Westland is ook weer open voor proeflessen op de instrumenten piano/keyboard, drums/slagwerk, harp, gitaar en viool. Voor meer informatie kun je contact opnemen via 0174 352 125  en www.muziekmeesterswestland.nl/nieuws