Aanvraag regeling KCI elk moment mogelijk

Gepubliceerd op maandag 8 juni 2020

Het indienen van een aanvraag voor de regeling Kleine Culturele Initiatieven is vereenvoudigd. Vanwege het coronavirus heeft Westland Cultuurweb in samenspraak met de gemeente Westland enkele voorwaarden aangepast voor de periode tot en met 31 december 2020. In deze tijd kan de regeling bijvoorbeeld ook ingezet worden voor buitenoptredens bij verzorgingstehuizen, kleine exposities, online initiatieven etc.

Culturele initiatieven waarbij verbinding tussen mensen én kunst en cultuur centraal staan, kunnen een financiële bijdrage aanvragen via de regeling Kleine Culturele Initiatieven. Met deze regeling wil de gemeente Westland het mogelijk maken om op een laagdrempelige wijze een mooi project op poten te zetten. Er kan door iedereen een beroep gedaan worden op de regeling: door culturele en niet-culturele organisaties en door particulieren binnen de gemeente. Per initiatief is een maximaal bedrag van 1500 euro beschikbaar.

Door de beperkende maatregelen rondom het coronavirus hebben veel culturele activiteiten geen doorgang kunnen vinden. Cultuurweb vindt het belangrijk dat kunst en cultuur, juist in deze tijd, bij zoveel mogelijk Westlanders wordt gebracht. De versoepeling van de regeling houdt in dat een aanvullende financiering niet nodig is, er geen samenwerking met een ander organisatie of partij wordt vereist en een aanvraag op elk moment kan worden ingediend (let op: wel tenminste drie weken voor de start van het project, het eerdere bericht over twee weken is niet correct).

Een onafhankelijke commissie beoordeelt de voorstellen en Cultuurweb voert de regeling uit. Meer informatie over de regeling Kleine Culturele Initiatieven vind je hier. Weet je niet zeker of het initiatief binnen de regeling valt of wil je jouw idee bespreken? Neem dan contact op met ons op via 0174-237045 of info@westlandcultuurweb.nl.