Quarantainekunst

Gepubliceerd op donderdag 4 juni 2020

Kunstenaars in Den Haag, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar, Rijswijk, Westland, Zoetermeer en Delft tonen hun werk waarbij jouw straat de galerie is en je buurt het museum. 

Kom kunst in quarantaine kijken achter het raam, in de tuin of op het balkon. Coronaproof op minimaal 1,5 meter afstand zichtbaar vanaf de openbare weg. Je komt op plekken waar je niet eerder bent geweest en je ziet dingen die je nooit eerder zag… gewoon bij jou om de hoek!

Daniella van Bergen, fotografe, heeft samen met KunstPost Den Haag het project #qurantainekunst opgezet. Doel van dit project is kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar te verbinden, juist in deze coronatijd. Daarnaast kunnen mensen hun ramen, balkon of tuin aanbieden om kunstenaars een podium te geven. Ook kunnen ouderen en verzorgingshuizen zich aanmelden met hun raam en zo kunnen we misschien eenzaamheid doorbreken. Aan de hand van een digitale routekaart via een app kun je lopend door je eigen wijk of op de fiets door regio Haaglanden om kunst te ontdekken. Wil je daarnaast de deelnemende kunstenaars een hart onder de riem steken? Een vrijwillige gift is uiteraard ook mogelijk. Zo help je elkaar door deze moeilijke tijd heen!

Deelnemen?

  • Kunstenaars. Hoe? Vul het deelnameformulier in.
  • Heb je een plek maar ben je zelf geen kunstenaar? Ook dan kun je meedoen! Meld jouw raam, balkon of tuin aan en plaats ook een kunstwerk zichtbaar vanaf de openbare weg. Stuur de organisatie dan een mail en zij nemen contact met je op!

#quarantainekunst start nu!

Wil je ook van kunst in jouw regio genieten? Klik hier voor de digitale kaart.