Cultuurweb lanceert online initiatieven

Gepubliceerd op woensdag 29 april 2020

Ook in deze tijd brengt Westland Cultuurweb kunst en cultuur bij zoveel mogelijk Westlanders. Door de huidige crisis gaan veel culturele activiteiten niet door, maar zijn er ook veel mooie online initiatieven ontstaan. Ouderen kunnen nog kunstles volgen, de talentenjacht Spotlight gaat gewoon door en kinderen worden uitgedaagd creatief aan de slag te gaan. En Cultuur in tijden van corona staat bol van de mooie optredens!

Helaas werd de finale van de talentenjacht Spotlight afgelast. Het evenement dat is opgezet om de creativiteit van jongeren te stimuleren wordt nu in een online jasje gegoten. De leerlingen van zes scholen wordt gevraagd hun creatieve talent via een filmpje aan de wereld te laten zien. Deelnemende scholen zijn: Lentiz Floracollege, Lentiz Dalton Mavo & ’t Groene Lyceum, ISW Hoogeland, ISW Sweelincklaan, ISW Gasthuislaan en ISW Irenestraat. Door de jongeren is een publieksprijs te verdienen en de benoeming tot Digital Spotlight winnaar, welke wordt geselecteerd door een vakjury.

Alle Westlandse kinderen en hun ouders worden tijdens deze onwerkelijke periode iedere week online uitgedaagd tot het meedoen aan de Kunstkracht-challenge. Naast dat ze iets creëren zoals een opvrolijksteen of eigen stamboom, heeft de challenge ook tot doel om vreugde te delen in de directe omgeving. Deze uitdaging heeft een vaste plek in de nieuwsbrief die de afdeling educatie wekelijks naar alle Westlandse scholen verstuurt. De brief is tevens gevuld met tips over swingende muziek activiteiten, online dans workshops, theatervoorstellingen of musea die momenteel digitaal toegankelijk zijn.

Voor de ouderen, thuis en in de woonzorgcentra, worden er kunstlessen in de YouTube playlist ‘Kunstkracht 55+’ geplaatst. Deze filmpjes van vakdocenten activeren de mensen om mee te doen of laten zien dat een docent zelf actief is. Dat de culturele wereld niet stilstaat toont Cultuurweb door de campagne #cultuurintijdenvancorona. Er wordt iedere dag een filmpje van cultuur uit het Westland op social media geplaatst. Ten slotte heeft de organisatie het online aanbod van culturele organisaties en vakdocenten in de brochure ‘Online kunstlessen uit het Westland’ verzameld. Hiermee wil Cultuurweb iedereen die op dit moment thuis les wil volgen op een eenvoudige manier op weg helpen bij het vinden van mooi aanbod.

Alle online initiatieven zijn terug te vinden op onze website en de sociale mediakanalen.