Kunstkracht 55+ voor álle ouderen in Westland

Gepubliceerd op woensdag 29 april 2020

Sinds dit jaar is Kunstkracht 55+ er voor elke senior in Westland die graag creatief is, zijn of haar talent wil ontdekken, of gewoonweg eens iets anders wil proberen! Dans, theater, tekenen, schilderen, boetseren, djembé, zang, fotografie en dichtkunst: al deze lessen worden verzorgd door professionele kunstdocenten in het project van Westland Cultuurweb.

Nu ook voor ouderen thúis
“Kunstkracht 55+ bestaat al vier jaar en is een groot succes binnen de Westlandse verzorgings- en verpleeghuizen”, aldus Wendy van Es, programmaleider participatie van Cultuurweb. “Samen met Careyn, Pieter van Foreest, Vitis en De Vereeniging zorgen we er nu voor dat ook steeds meer thuiswonende ouderen aan lessen mee kunnen gaan doen.” Want daar is Kunstkracht 55+ voor bedoeld: actíef meedoen aan kunst. “Naar eigen kunnen natuurlijk. Maar de kunstdocenten proberen wel echt het onderste aan creativiteit bij de deelnemers naar boven te halen. We denken in mogelijkheden en niet in beperkingen!”

Gratis korte leuke lessen online
Voor 2020 staan meerdere projecten gepland waar zelfstandig wonende ouderen aan mee kunnen doen. “Door de maatregelen omtrent het coronavirus moeten we het wel anders invullen op dit moment”, aldus Van Es. “Activiteiten organiseren op locatie en voor wat grotere groepjes kan nu niet. Dus hebben we de kunstdocenten gevraagd om korte lessen te maken waaraan iedereen vanuit de huiskamer mee kan doen. Alle filmpjes staan op YouTube en zijn voor iedereen beschikbaar. Er wordt gedanst, geschilderd, geboetseerd, er is zelfs kunstgeschiedenis.” Elke dag verschijnen er nieuwe video’s in de afspeellijst ‘Kunstkracht 55+: actief meedoen aan kunst voor ouderen’ op het kanaal van Cultuurweb.

Kunst en cultuur staat dus ook nu zeker niet stil in Westland. “De filmpjes zijn er om actief te kunnen blijven. Zodra we weer mogen gaan we door met het organiseren van de projecten op locatie. En voor nu hopen we dat we met de filmpjes zoveel mogelijk ouderen iets moois geven om mee aan de slag te gaan.”