Bewaar de corona-tijd voor later!

Gepubliceerd op maandag 20 april 2020

Een paar weken geleden zag de wereld er heel anders uit. Nu zijn scholen en winkels dicht, zit er bijna niemand meer in de bus en hangt het hele dorp vol met aanwijzingen over afstand houden en handen wassen. 

De Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul wil graag dit beeld van de twee dorpen vastleggen en bewaren. Alle inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hieraan meedoen door foto's en filmpjes aan de collectie toe te voegen. Maxim van Ooijen, vrijwilliger bij HVWK: "We hebben niet vaak de kans om een historische periode vast te leggen terwijl we er zelf middenin zitten. Daarom moeten we nu met alle Wateringers en Heulenaren samen deze corona-tijd goed bewaren voor later."

Winkeliers kunnen foto's van de bordjes in hun winkel maken, van de strepen die op de grond zijn geplakt, van het plexiglas bij de toonbank. Verenigingen die online repeteren of besturen die online vergaderen, alles is welkom. "Denk ook eens aan de sportvelden en -kantines die verlaten zijn, zo zien we ze nooit. Dat moet gewoon op de foto, net als de gesloten kappers, de hekken voor de supermarkten, de lege straten", zegt Maxim van Ooijen, "maar vergeet ook niet de thuiswerkplek, kinderen die online les krijgen, het zwaaien naar oma in de Ark, eten dat wordt bezorgd. Alles wat nu anders is dan vorige maand, willen we ons blijven herinneren." Foto's en filmpjes kunnen worden gestuurd naar corona@hvwk.nl. Grotere bestanden graag aanleveren via WeTransfer. Een selectie van de foto's wordt de komende tijd getoond via Facebook.