Spotlight goes digital!

Gepubliceerd op donderdag 9 april 2020

Net zoals alle andere evenementen in Nederland, werd helaas ook de Spotlight finale die op 6 april zou plaatsvinden afgelast. Gaan we het daar dan maar bij laten? Zeker niet! Een evenement dat is opgezet om de creativiteit van jongeren te stimuleren verdient immers een creatieve redding.

Vandaar dat we nu een alternatieve versie van Spotlight op touw zetten. Leerlingen, zowel de originele finalisten als andere schoolgenoten, worden aangemoedigd om solo of in (veilige) groepsvorm een filmpje van hun artistieke talent in te zenden voor een virtuele talentenjacht. De meivakantie is voor hen de uitgelezen gelegenheid om hierin een start te maken. De kwaliteit van deze filmpjes en de ontwikkeling van de leerlingen krijgen vervolgens een boost doordat deelnemers ook bij deze digitale editie voorzien zullen worden van professionele feedback. Met de daaruit vergaarde tips kunnen deelnemers hun filmpje verbeteren voor een definitieve inzending.

Deze eindproducten plaatsen wij vervolgens op een online platform zodat er stemmen uitgebracht kunnen worden door vrienden, familie, docenten en klasgenoten. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Een vakjury zal zich buigen over de inzendingen en de heuse Digital Spotlight winnaar selecteren. We hebben wat leuks in petto voor de prijsuitreiking, dus stay tuned voor verdere details van dit ad hoc project. Laten we er gezamenlijk alsnog wat moois van maken! Deze week bellen we met de onze Spotlight-contacten op de scholen om deze opzet verder uit te werken.