Lancering Muziekmeesters online

Gepubliceerd op maandag 30 maart 2020

Op vrijdag 13 maart ging de muziekschool van Muziekmeesters Westland in Maesemunde dicht. Én meteen stopten ook alle lessen van de muziekdocenten op scholen, kinderdagverblijven en BSO’s. Voor leerlingen en docenten was dit een grote klap, want muziekmaken is juist in tijden van zorg een heerlijke uitlaadklep. 

Online les is de oplossing om individuele muzieklessen te verzorgen. Na een paar dagen van brainstormen en intensieve voorbereiding was het docententeam hier klaar voor. Heel veel kinderen waren blij om hun juf of meester thuis op het scherm weer te zien. Skype, ZOOM, Facetime of WhatsApp, er zijn genoeg mogelijkheden om het contact in stand te houden, elkaar te zien en te horen en écht muziekles te hebben.

Voor alle kinderen die thuis hun groepslessen op de muziekschool, een muziekles van school, peuterspeelzaal of BSO moeten missen heeft de muziekschool Muziekmeesters Online (MM-Online) gestart. MM-Online is een groep docenten van Muziekmeesters Westland die direct is begonnen met het bouwen aan een online leeromgeving voor alle kinderen. Op donderdag 2 april gaat MM-online live en zijn alle lessen, filmpjes en ander materiaal openbaar toegankelijk voor alle kinderen en ouders die muziek willen maken. Dagelijks worden er nieuwe filmpjes geplaatst op de omgeving die je kunt vinden via www.muziekmeesterswestland.nl

Heb je een ongebruikt muziekinstrument liggen of is dit het moment om je zangkunst bij te schaven? Vraag een online proefles aan bij de docenten. Met de huidige technieken en alle creativiteit van de docenten van Muziekmeesters Westland kun je ook in deze tijd genieten van echte muzieklessen.

Wil je meer weten? Neem contact op via 0174 352 125 en bezoek www.muziekmeesterswestland.nl/nieuws.