Een hele kunst: basisschool de Hofvilla ontmoet de Hofboerderij!

Gepubliceerd op woensdag 26 februari 2020

In maart is er in de Hofboerderij in Wateringen een wel héél bijzondere expositie te bezoeken. Basisschool De Hofvilla uit Wateringen en de Hofboerderij organiseren dan een speciale Kinderkunsttentoonstelling, waarin door leerlingen in speciale Kunst-Masterclasses gemaakte kunstwerken te zien zijn.

Op zaterdag 7 maart wordt de expositie om 14.00 uur geopend en is te bezoeken tot en met zondag 29 maart. De expositie is in de maand maart op zaterdagen en zondagen te bezichtigen, steeds van 13.30 tot 16.30 uur. Elk weekend is er wel weer wat nieuws te zien, want behalve de kunstwerkstukken uit beide masterclasses worden er ook steeds werkstukken van andere leerlingen van de Hofvilla gepresenteerd. Bovendien kan er ook zelf kunst ontdekt en gemaakt worden.

De leerlingen van De Hofvilla zijn de afgelopen weken met lokale kunstenaars met veel enthousiasme en plezier aan de slag gegaan met het ontwerpen en maken van een eigen kunstwerk. De kunstenares Marlies Bol werkte met de leerlingen aan textiele werkvormen, waarbij met verf en afbindtechnieken fraaie en originele werkstukken ontstaan. De kunstenares Martineke Hollander ging aan de slag met schilderen, waarbij de leerlingen worden verrast met allerlei onbekende technieken.

Deze masterclasses sluiten helemaal aan bij het onderwijs dat de leerlingen op De Hofvilla krijgen: het hele jaar worden zogenaamde Ateliers gehouden waarin kinderen hun eigen talenten en interesses kunnen ontdekken. Wat is het dan leuk als je met je bijzondere talent aan de slag kan gaan met een echte kunstenares. Deze bijzondere expositie maakt onderdeel uit van Kunstlokaal, een programma van Westland Cultuurweb. In Kunstlokaal werken scholen en cultureel aanbieders samen om nieuwe projecten te ontwikkelen. Leerlingen maken zo kennis met hun eigen culturele omgeving. Westland Cultuurweb begeleidt de projecten en stelt de resultaten beschikbaar voor de Westlandse basisscholen.

De expositie in De Hofboerderij in Wateringen is vrij toegankelijk. Deze activiteit vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad.