Annejet van der Zijl presenteert Boekenweekgeschenk

Gepubliceerd op maandag 24 februari 2020

Annejet van der Zijl, schrijfster van het Boekenweekgeschenk van 2020 en één van de populairste en best verkopende auteurs van Nederland, komt naar Westland. Zaterdagavond 14 maart – in de Boekenweek - wordt zij door Jasper Henderson, hoofdredacteur van Lebowski Publishers, geïnterviewd in de Hervormde kerk in Monster. Ze praten over het Boekenweekgeschenk, waar een bijzonder Westlands verhaal achter schuil gaat, een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij.

Een verhaal over een onwettige liefde, van een bewoner van de Monsterse buitenplaats Geerbron, over een slavin en over de terugkeer naar zijn dorp waar hij burgemeester wordt. Het Boekenweekgeschenk zet Westland in de schijnwerpers en zal circa 700.000 keer als cadeau worden gegeven, wanneer men een boek koopt tijdens de Boekenweek. Op speciaal verzoek van Annejet presenteert zij die avond het Boekenweekgeschenk in Monster.

Deze avond wordt georganiseerd door WestlandTheater De Naald, Westland Cultuurweb en Bibliotheek Westland, met medewerking van en in nauwe samenwerking met de Historische vereniging Monster - Ter Heijde en de Readshop.

Kaarten

Met bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses is Annejet van der Zijl één van de bekendste en meest gelezen auteurs van Nederland. Ook jongeren weten haar boeken te vinden: Sonny Boy staat in de top 10 meest gelezen boeken onder examenkandidaten havo en vwo. Voor haar oeuvre, dat voornamelijk bestaat uit literaire non-fictie, ontving Van der Zijl onder andere de Gouden Ganzenveer.

Op zaterdag 14 maart is zij te gast in de Hervormde kerk aan het Kerkplein in Monster, aanvang van deze bijzondere avond is 20.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Toegangskaartjes kosten € 10,- per persoon incl. een consumptie en zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek Westland. Na afloop is er de mogelijkheid om een boek te kopen en zal Annejet van der Zijl signeren.