Tweede editie Spotlight

Gepubliceerd op maandag 24 februari 2020

Vorig seizoen startte WestlandTheater De Naald i.s.m. Westland Cultuurweb onder de noemer Spotlight dé zoektocht naar jong, Westlands talent. Een succes. Vijf middelbare scholen namen deel, de winnende act was afkomstig van Lentiz Dalton Mavo & Het Groene Lyceum in Naaldwijk. De tweede editie doet er nog een schepje bovenop: zes (!) middelbare scholen hebben hun deelname toegezegd. De voorbereidingen, voorrondes en repetities zijn in volle gang. Ook maakt De Naald de professionele vakjury en presentator van de finaleavond bekend.

De vakjury van de finaleavond op 6 april in De Naald bestaat uit actrice Esmée van Kampen, het cabaretduo Spruijt & Opperman en de voorzitter van het bestuur van CODARTS (Hogeschool voor de Kunsten) Wilma Franchimon. De finaleavond wordt, na het succes van vorig jaar, opnieuw gepresenteerd door voormalig Ashton Brother en presentator van o.a. de BZT show Pepijn Gunneweg.

Voorrondes
De voorrondes op de deelnemende scholen zijn in volle gang! Iedere school vaardigt één finaleact af die de school mag representeren tijdens de finale op 6 april in De Naald. Welke acts dat zijn, is op dit moment nog niet bekend. Alle finalisten krijgen als prijs een optreden tijdens het jaarlijkse culturele festival Podium Westland in september. Daarnaast gaat de uiteindelijke winnaar naar huis met een exclusief ontworpen bokaal, een optreden tijdens Podium Westland én een optreden op het Nieuwjaarsconcert in 2021 in De Naald. Stichting Filiorum Future stelt tevens voor de winnaar een Masterclass reeks beschikbaar, waarmee de act wordt voorbereid op het Nieuwjaarsconcert. De deelnemende scholen dit jaar zijn ISW Hoogeland, Flora Lentiz College, Lentiz Dalton Mavo & Het Groene Lyceum, ISW Irenestraat, ISW Gasthuislaan en ISW Sweelincklaan.

Kaarten
Zang, dans, muziek, toneel, beeldende kunst… Laat je tijdens de finaleavond op 6 april in De Naald omver blazen door de jonge talenten die Westland rijk is! Kaarten à € 10,- incl. consumptie zijn verkrijgbaar via www.westlandtheater.nl of via 0174-636900 tijdens de openingstijden van de balie van De Naald.

Spotlight is een samenwerking tussen De Naald en Westland Cultuurweb en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Westland, Loswal de Bonnen, Filiorum Future en Glascom Tuinbouw.