Feest bij vijf jaar Schrijvers tussen de Kassen

Gepubliceerd op maandag 17 februari 2020

Een bomvolle zaal, lekkere cup cakes met het nieuwe logo, een leuk programma en een tafel vol boeken van Westlandse schrijvers. Dit waren de ingrediënten van het eerste lustrumfeest van Schrijvers tussen de Kassen. Deze vereniging met zo’n veertig leden bestaat echter al langer, maar als officiële vereniging dit jaar vijf jaar. 

Voor het jubileumfeest was extra uitgepakt met het neusje van de zalm, als het gaat om dichters. De kersverse voorzitter van de vereniging Dennis Koopman las voor uit eigen proza. Het programma was samengesteld uit drie onderdelen: toekomst, heden en verleden. In het onderdeel ‘heden’ kwam ook eregast burgemeester Arends naar voren, hij kreeg uit handen van Giel van der Hoeven het eerste exemplaar van ‘Kruisbestuiving tussen Kunst en Poëzie’. Het boek is een herinnering aan de expositie die eind vorig jaar in Kunsthuis18 werd gehouden. Muziek was er natuurlijk ook, ditmaal van de in België woonachtige Ed Citroen. De poptroubadour verraste de aanwezigen met een heus Schrijvers tussen de kassen-lied. Na enkele keren oefenen werd dit uit volle borst meegezongen.

Tijdens het onderdeel ‘verleden’ was er ruimte om afscheid te nemen van oud-voorzitter Jeroen Dahmeijer, hij heeft vanwege zijn emigratie zijn werkzaamheden neergelegd. Ook werd er afscheid genomen van de eerste Westlandse streekdichter Marijke van Geest en de tweede Westlandse streekdichter Dirk den Hoed. Deze laatste heeft ook zijn twee jaar als streekdichter erop zitten. De vereniging heeft dit jaar nog café avonden ‘Mooie Woorden’ staan op 14 mei, 10 september en 19 november. Ook worden culturele initiatieven ondersteund en gefaciliteerd. Kom je een keer langs bij het café?