Koren zingen 'De Grote Loots'

Gepubliceerd op maandag 17 februari 2020

Het mannenkoor van ‘Deo Sacrum’ van de Bartholomeusparochie werkt in het weekend van 22 en 23 februari weer samen met het mannenkoor - eveneens genaamd ‘Deo Sacrum’ –van de Maria van Jessekerk aan de Raamstraat te Delft. Ze brengen onder leiding van dirigent Steven van Wieren een bijzondere miscomposities waarbij een groot mannenkoor noodzakelijk is.

Op het programma staat de uit 1903 daterende ‘Missa in honorem Sanctae Mariae Magdalenae’ van de Nederlandse componist Philip Loots (1865-1916). Hij was organist, dirigent van diverse koren in Haarlem en Amsterdam en componeerde veel muziek voor de katholieke eredienst. De gespeelde mis ‘de Grote Loots’ is de meest bekende van zijn oeuvre van acht miscomposities.

De Miscompositie wordt door beide koren én een aantal projectzangers gezongen tijdens de Eucharistieviering op zaterdagavond 22 februari a.s. om 19.00 uur in de Bartholomeuskerk aan de Voorstraat in Poeldijk en op zondag 23 februari a.s. om 11.00 uur in de Maria van Jessekerk aan de Raamstraat te Delft. Aan het slot van beide vieringen wordt nog het ‘Magnificat’ gezongen van componist Jan Nieland.