Talentenjacht Spotlight

Gepubliceerd op donderdag 6 februari 2020

Het is alweer bijna zo ver: op 6 april vindt de finale van Spotlight plaats. Op alle zes de deelnemende scholen wordt inmiddels hard gewerkt aan de voorbereidingen. Dit jaar nemen ISW Gasthuislaan, Irenestraat, Sweelincklaan, Hoogeland en Lentiz Dalton MAVO & Het Groene Lyceum en Floracollege deel. In januari vond de eerste voorronde plaats, waarbij leerlingen van het Floracollege De Naald overnamen. Op 6 februari is het de beurt aan de leerlingen van de Dalton MAVO & Het Groene Lyceum tijdens Showtime. De meeste scholen zijn in februari druk bezig met de selectie van hun acts. Elke school pakt dit op eigen wijze aan; de ene school organiseert een voorronde, de andere school gebruikt een bestaand bandje of schoolconcerten om een act te selecteren. 

In maart vinden de bezoeken van de regisseur en de WOS plaats. De regisseur ondersteunt de scholen om het absolute onderste uit de kan te halen met hun act. De WOS volgt de finalisten en maakt van elke school een eigen portret. Op 6 april vindt de spetterende finale in WestlandTheater De Naald plaats. Eén ding is zeker: ook dit jaar wordt Spotlight weer een knalfeest, en wij kunnen niet wachten!


Spotlight is een samenwerkingsproject van WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb. In 2020 wordt het voor de tweede keer georganiseerd.