'Hollandse Meesters' in Wateringse Hofboerderij

Gepubliceerd op woensdag 29 januari 2020

Beeldend kunstenaar Arnold Beugelsdijk verzorgt dit voorjaar weer een serie van vier bijeenkomsten met als thema 'Hollandse Meesters' in De Hofboerderij. Hij heeft voor elke bijeenkomst vier filmportretten geselecteerd van levende Nederlandse kunstenaars. Schilders, fotografen, beeldhouwers; alle disciplines en technieken komen aan bod tijdens deze cursus. In totaal 16 boeiende portretten van kunstenaars met hun werk in hun eigen omgeving. Bekend en onbekend, maar altijd verrassend. 

Zo komt op de eerste bijeenkomst aan bod de in Zuid-Afrika geboren schilder Ina van Zyl. Haar doeken zijn te herkennen aan de vele lagen pasteus aangebrachte verf en het veelal donkere kleurgebruik. Ze schildert alledaagse dingen, vaak in close-up. Van tenen tot knakworsten en gebakjes. Schaamte is een belangrijk thema in haar oeuvre. Klaas Gubbels is schilder en maakt objecten. Hij is bekend om zijn ketels, tafels en stoelen. In verloop van tijd zijn de kunstwerken steeds abstracter geworden. Hij gebruikt een veelvoud aan technieken en materialen, zoals fotografie, litho, glas en metaal. Anne Wenzel is beeldenmaakster. De titels van de sculpturen die ze maakt verraden haar fascinatie voor macht en verval. In haar werk verwijst ze naar heroïek en de (kunst)geschiedenis. Bouwt uit o.a. keramische vormen, haar beelden op. Het resultaat is een groot beeld voor de openbare ruimte. Ronald Zuurmond is schilder. Hij verzamelt beelden afkomstig uit de wereld buiten zijn atelier. Uit de literatuur of de media. De beelden worden gefilterd en ontdaan van onbelangrijke details. Maar altijd is er die onzekerheid over het uiteindelijke resultaat. Hij maakt grote geabstraheerde werken.

Spraakmakende componisten en regisseurs legden alles vast en verzorgden een passende muzikale omlijsting. De cursus wordt gegeven op vier woensdagochtenden van 4 tot en met 25 maart van 10.00 tot 12.00 uur, inclusief pauze. De locatie is de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen. De kosten bedragen slechts € 50,- inclusief koffie en thee. Meer informatie is te vinden op de website. Aanmelden kan via info@crwateringen.nl