Opera scratch - in één dag

Gepubliceerd op maandag 20 januari 2020

Is operarepertoire zingen jouw passie? Doe op zaterdag 15 februari mee aan de Opera scratch van Festival Zing mee aan zee! 

In één dag wordt het programma ingestudeerd onder leiding van Boudewijn Ruigrok en Rick Schoonbeek van Kwekers in de kunst, bekend van onder meer de vissersopera Harde Handen, Carmina Burana, Satyagraha, Orfeo en Aida aan zee.

Het concert wordt samengesteld uit highlights van het aanbod ‘klassiek en opera’ van seizoen 2020-21 van het Zuiderstrandtheater, waaronder De Parelvissers van Bizet, Die Verkaufte Braut van Smetana en Nabucco. Met het oog op de strandopera in samenwerking met Festifal Classique in juni 2020 ook een fragment uit La Traviata van Verdi. Naast het operarepertoire speciale aandacht voor twee jubilarissen, Beethoven en Fauré, met onder andere de bekende Pavane en Cantique de Jean Racine. Met medewerking van diverse solisten.

Programma zaterdag 15 februari
Repetitie van 10.00 - 13.00 uur in de blauwe loods op Scheveningen, Kranenburgweg 203, 2583 ER Den Haag. Vervolg-repetitie van 14.00 - 16.00 uur in de Lourdeskerk, 2e Messstraat 108, 2586 XG Den Haag. Concert om 17.00 uur in de Lourdeskerk. De deelnemers ontvangen van tevoren bladmuziek en mp3-bestanden waarmee zij zich thuis kunnen voorbereiden.

De deelnemersbijdrage is €39,- inclusief drankje na afloop van het concert. De ooievaarspas biedt 50% korting. Aanmelden is mogelijk via mailadres Tanja@kwekersindekunst.nl.

Kaarten voor het concert zijn á €14,- te koop via de website van het Zuiderstrandtheater. De scratch wordt geproduceerd door Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst en mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.