Ken jij de kinderen Vis?

Gepubliceerd op woensdag 1 januari 2020

De Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul plaatst ook deze maand weer een foto op de website en op de Facebookpagina . Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. De foto van de maand januari, die het vijftiende jaar van het zoeken naar namen inluidt, komt uit de eigen collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul.

Voor de verandering weet de vereniging wel welk gezien er op de foto is gegaan en wanneer. Je ziet het gezin van Jo Vis en Sien Knijnenburg bij de viering van hun vijfentwintigste trouwdag in oktober 1963. Het gezin woonde in Kwintsheul waar vader tuinder was, eerst in de buurt van de Markuslaan, later aan De Driesprong. Vader en moeder zijn duidelijk te herkennen, maar er staan nog twaalf kinderen Vis op de foto. Wat zijn de namen van deze kinderen? Hoe oud zijn ze? Wat is er van ze geworden? 

Waar is de foto gemaakt? We zien een bos anjers met een kaartje eraan en op de achtergrond aan de muur een Mariabeeldje met een bloem ervoor. Is dit de huiskamer van de familie of was het feest in een Heuls zaaltje? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle heren als hulpmiddel bij het reageren.

Maandelijks spreekuur

De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 4 januari en 1 februari in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.