Kinderen genieten van de zeer speciale Smiksmorrel

Gepubliceerd op woensdag 1 januari 2020

Oké, het is kerstvakantie en wat ga je doen met de (klein)kinderen? Wat is veel leuker dan op de iPad, telefoon of spelcomputer? Een voorstelling met echte mensen, een interactief publiek en natuurlijk smiksmorrels. Om erachter te komen wat dit zijn, bezoek je de voorstelling ‘Smiksmorrel’ geschreven door de op Texel woonachtige schrijver Aris Bremer.

De afdeling jeugd, samen met oudgedienden van Theatergroep Het Wilde Westen liet in de eigen Theaterloods aan de Hoogwerf het publiek smullen en dat was niet alleen van de heerlijke smiksmorrels en moemoe’s. Het vrolijke spel en het leuke verhaal over een bakker die een wedstrijd wil winnen, lokt de kinderen uit te reageren op de spelers. Dat gebeurde regelmatig en roepen vanuit de zaal mag bij een kindervoorstelling. Graag zelfs.

Inmiddels heeft Theatergroep Het Wilde Westen eigenlijk alles in huis; verschillende getalenteerde spelers, zowel op hoge als op jonge leeftijd, kostuum- en toneelbeeldontwerpers, schrijvers en natuurlijk regisseurs. Voor Judith Blankert als regisseur van dit toneelstuk, maakte de inzet van zowel haar man Oigen als haar zoon Mees een echte familieproductie.

En familie was er genoeg tijdens de drie uitverkochte voorstellingen. Er was niet voor niets aangekondigd dat deze voorstelling geschikt was voor 4 tot 84-jarigen. Al bleek dat voor vierjarigen de voorstelling soms net iets te lang duurde en er smekend omhoog werd gekeken naar mama of oma omdat de spanningsboog van een vierjarige nu eenmaal niet zo lang is. Maar het einde van het stuk maakte alles goed. Waarom? Het confettikanon en het vrolijke afscheidslied maar natuurlijk ook omdat het publiek werd getrakteerd op de heerlijkste oliebollen van het Westland. En dat krijg je als in je ledenbestand ook nog een echte bakker zit!