Knallend het jaar in met Westlands talent

Gepubliceerd op maandag 9 december 2019

WestlandTheater De Naald wordt op 5 januari 2020 voor de vijfde keer op rij gevuld met het nieuwjaarsconcert Knallend Westland. De jonge muzikale talenten bereiden zich voor om voor het eerst in de schijnwerpers staan. Samen met de culturele organisaties brengen zij een verrassende voorstelling vol muziek, dans en theater die deze dag twee keer te zien is: om 13.00 en 16.00 uur. 

Jonge talenten
Na de audities in oktober zijn zeven muzikanten geselecteerd, waaronder zangeres en musicalliefhebster Dominique Kester (14). Alexander van der Burg (12) laat zijn viool zingen en spreken en de vijftienjarige Yvo Hofstede leeft zich uit op het drumstel. Julius Kortekaas, Willem van Overbeeke, Philip Peterse en Ivan de Jager spelen in de stevige rock-band Artemis. Gezamenlijk met de Westlandse amateur artiesten en organisaties bouwen zij één groot feest. Het podium wordt bestormd door Blazerscollectief WEST, Theaterschool Koperen Kees, Dans Creatie, Muziekmeesters Westland, Popschool Westland, St. Jozef Basisschool, de slagwerkgroepen van muziekverenigingen PiusX en De Phoenix, PerQzzy en de winnaars van Spotlight 2019.

Cultuur uit het Westland
De Meiden van LOS komen naar het Westland om het nieuwjaarsconcert te presenteren. Deze cabaretgroep maakt als sinds 2006 de Nederlandse theaters onveilig met hun expressieve en krachtige kleinkunst. Tijdens Knallend Westland zullen zij ook hun waanzinnige muzikaliteit de vrije loop laten, begeleid door het Blazers Collectief WEST. Het collectief speelt niet alleen samen met de meiden, maar geeft ook de ruimte aan al het talent om in de show te kunnen stralen.

Een groep jonge leerlingen van Theaterschool Koperen Kees levert een theatrale bijdrage en meer dan 30 gitaristen van Muziekmeesters Westland en Popschool Westland zetten de gitaar in de spotlight. Verrassend zijn dit jaar de optredens van drie Westlandse slagwerkgroepen, los van elkaar en samen, trommelen ze werkelijk overal op. Een extra dimensie aan de voorstelling wordt gegeven door de talentenklassen van Dans Creatie. Nieuwe deelnemers aan deze editie van het nieuwjaarsconcert zijn leerlingen van de St. Jozef Basisschool en de winnaars van Spotlight 2019. Twintig leerlingen van de St. Jozef Basisschool zullen een muzikaal optreden geven onder leiding van hun muziekdocent Norad Bos, in 2018 nog muziekmeester van het jaar. De meiden Liselotte Bol, Yelina van Zelst, Vera Mutsaers en Iris Oosterwijk van het Lentiz Flora College wonnen de talentenjacht Spotlight met een geweldige eigen choreografie. Voor het nieuwjaarsconcert hebben zijn met ondersteuning van Dans Creatie een nieuwe dans gemaakt.

Talent een podium geven
WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb organiseren Knallend Westland voor de vijfde keer samen met initiatiefnemer en artistiek leider Erik-Jan de With. Met het concert willen zij het Westlandse publiek laten zien hoe rijk het Westland is aan muzikaal talent, én een aantal jonge talenten de kans te geven op te treden en ervaring op te doen in een professionele setting. Knallend Westland is wederom mede mogelijk dankzij de financiële steun van Certhon Greenhouse Solutions.

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, zondag 5 januari 2020, 13.00 en 16.00 uur in WestlandTheater De Naald. Kaarten à €16,00 zijn te verkrijgen via 0174 -636900 of www.westlandtheater.nl. Meer informatie op www.westlandnieuwjaarsconcert en op Facebook.