De Naald verkozen tot Theater van het Jaar 2019

Gepubliceerd op donderdag 5 december 2019

Maandag 2 december is WestlandTheater De Naald tijdens de VVTP Theaterbeurs opnieuw uitgeroepen tot Theater van het Jaar! Volgens de jury "zit De Naald bovenop het talent van morgen en weet het theater wat het publiek wil zien". Theaterdirecteur Nico Baars en Marketingmedewerker Kate van Elswijk namen de prijs bij de uitreiking in Nieuwegein in ontvangst. De Naald won deze prijs ook al in 2016 en 2017.

De Theater van het Jaarprijs wordt al tien jaar jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP). De genomineerde theaters worden beoordeeld op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Bij de beoordeling zijn verschillende afdelingen en medewerkers van de theaterproducenten die deel uitmaken van de VVTP betrokken, van marketeers tot technici en van productieleiders tot kantoorpersoneel. Daarnaast geven ook artiesten hun oordeel.

Verder in het juryrapport werd de sfeer en het enthousiasme van het hele team geprezen:
Het theater wordt omschreven als een superfijn theater met hele lieve mensen. Alles kan, alles wordt geregeld en ze zijn blij dat je er bent! Qua programmering zitten ze bovenop het talent van morgen en door het sponsoren van een talentenserie weten zij bezoekers aan zich te binden, jong talent een podium te geven en meters te laten maken (...) Het theater weet zijn omgeving ervan te overtuigen dat naar het theater gaan enorm leuk is!"

Ook genomineerd in de categorie ‘Kleine Theaters’ waren Theater de Speeldoos (Baarn), Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen), Diligentia (Den Haag) en Theater Walhalla (Rotterdam). Diligentia won de prijs vorig jaar. In de categorie Grote Theater won dit jaar Theater Amphion uit Doetinchem.


Foto: Roy Beusker