Decamerone: drie eeuwenoude verhalen die nog steeds actueel zijn

Gepubliceerd op woensdag 27 november 2019

Theatergroep het Wilde Westen speelt de voorstelling Decamerone in Theaterloods Westland. De drie scenes die gespeeld worden door de acteurs van de theatergroep zijn in 1348 geschreven door Giovanni Baccaccio en maken onderdeel uit van tien verhalen.

De gespeelde stukken hebben als centraal thema list, bedrog en liefde. De laatste, de liefde, neemt in alle drie de stukken een belangrijke plaats in. Echter loopt het niet altijd even goed af voor de liefdespartners. Het stuk dat met veel humor gespeeld wordt is gesitueerd in drie verschillende tijden. Daar wordt in de verschillende scenes leuk mee ingespeeld door het decor en de kleding aan te passen. Alle scenes spelen zich echter af in Italië, waar het stuk oorspronkelijk vandaan kwam. Tussen de episoden door is er steeds een korte pauze waarin het publiek de zaal verlaat om zich even te laven aan een klein alcoholisch liefdesdrankje en in de tweede pauze een lekker borrelhapje. Extraatjes die de voorstelling net weer even anders dan anders maken. Het toneelspel is vlot en de spelers zijn ook in het stille spel erg amusant. Al met al een gezellige avond of middag waar komend weekeinde nog van genoten kan worden in de Theaterloods aan de Hoge Bomen in Naaldwijk.

Vrijdag 29 november, zaterdag 30 november en zondagmiddag 1 december zijn de voorstellingen nog te bezoeken. De entree bedraagt € 16,00 (jongeren tot 18 jaar € 10,00) incl. koffie/thee. Parkeren en garderobe zijn gratis én tijdens het stuk zijn er twee pauzes incl. drankje en hapje. Kaarten zijn telefonisch te reserveren via Peter Luiten 070-3687146 en Willem van Delft 06-5111 6551 of per mail via reserveren@tghetwildewesten.nl.