Liefde, lust, bedrog en overspel in Theaterloods

Gepubliceerd op maandag 11 november 2019

Theatergroep het Wilde Westen speelt eind november de voorstelling Decamerone in Theaterloods Westland. Het meesterwerk Decamerone geldt als één van de mooiste boeken uit de Italiaanse literatuur en is berucht om zijn erotische verhalen en pittige humor. De theatergroep speelt drie verhalen van dit boek in een bewerking van Erik-Ward Geerlings onder regie van John Rijsdijk. 

In de Decamerone (1353) van Giovanni Boccaccio ontvluchten tien mannen en vrouwen van adel de stad Florence die in 1348 getroffen was door een pestepidemie. Tien dagen lang verblijven ze met elkaar in een landhuis in de heuvels en doden de tijd met eten, drinken, dansen en vertellen van verhalen. Alle tien vertellen ze iedere dag één verhaal, waarmee ze de dagelijkse ellende proberen te bezweren. Na tien dagen zijn al improviserend honderd verhalen ontstaan. Verhalen over liefde, geluk, bedrog, de dood, seks en religie. Ze variëren van alledaagse anekdotes tot merkwaardige en wonderlijke gebeurtenissen. Centrale leidraad in dit liefdeslabyrint is de ongelooflijke vindingrijkheid van de mens om uiteindelijk zijn zin te krijgen. List en leugen spelen een cruciale rol, zowel in de strijd om te overleven als in de spel van de liefde. 

Met de inzet van tien enthousiaste acteurs en actrices, te zien in 26 personages, technici, decorbouwers, kledingontwerpers en alle andere mensen backstage brengen zij op 22, 23, 24 (matinee), 29 en 30 november en 1 december (matinee) deze bijzondere voorstelling. De entree bedraagt € 16,00 (jongeren tot 18 jaar € 10,00) incl. koffie/thee. Parkeren en garderobe zijn gratis én tijdens het stuk zijn er twee pauzes incl. drankje en hapje. Kaarten zijn telefonisch te reserveren via Peter Luiten 070-3687146 en Willem van Delft 06-5111 6551 of per mail via reserveren@tghetwildewesten.nl