WestlandTheater De Naald wederom genomineerd voor 'Theater van het Jaarprijs'!

Gepubliceerd op woensdag 6 november 2019

Gisteren is bekend gemaakt dat WestlandTheater De Naald voor het vierde jaar op rij is genomineerd voor de titel ‘Theater van het Jaar’. Deze prijs wordt door de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten) jaarlijks uitgereikt aan het theater dat het beste scoort op vastgestelde criteria zoals marketing, gastvrijheid, financieel beleid, betrokkenheid bij spelers en techniek. In 2016 en 2017 kreeg De Naald deze prijs al uitgereikt en in 2018 werd het theater ook al genomineerd.

Het was jubelen gisterochtend in De Naald toen er taart werd bezorgd. Steevast wordt de bekendmaking van de genomineerde theaters gedaan door het versturen van een taart met daarop de nominatie. Directeur van De Naald Nico Baars nam vol trots de taart in ontvangst: “Wat fantastisch! Twee jaar op rij wonnen we de prijs, drie jaar op rij werden we genomineerd en daar mogen we nu deze vierde nominatie aan toevoegen. Een gigantisch compliment voor ons hele team. Want eerlijk is eerlijk, deze waardering went nooit, blijft bijzonder en maakt meer dan trots. Want het is allesbehalve vanzelfsprekend. Ik ben ongelooflijk trots!”

Beoordeling
Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Binnen de organisaties van de VVTP-leden zijn verschillende afdelingen betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel.

Uitreiking

De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoel heeft al twee keer in De Naald gestaan en staat dit jaar in Diligentia (Den Haag). De stoel die hoort in de categorie grote theaters staat in Schouwburg Amphion (Doetinchem).
Op 2 december 2019 worden de twee prijzen uitgereikt aan de theaters die in 2019 uitstekend gepresteerd hebben. Welke theaters er nog meer genomineerd zijn is op het moment van schrijven nog niet publiekelijk door de VVTP bekend gemaakt.