Cáfe van de Mooie Woorden met Haagse inbreng

Gepubliceerd op maandag 4 november 2019

Ondanks of dankzij de Westlandse schrijvers en dichters is het programma voor de 17e editie van Café van de Mooie Woorden deze editie gevuld met Haagse dichters en muziek. De zeventiende editie van Café Mooie Woorden vindt plaats op 14 november 2019 op de vertrouwde stek bij de 3 Winckels, Dijkweg 3 in Naaldwijk.

Er is geen specifiek thema voor de avond en als eerste zal optreden Patricia Jangbahadoor. Patricia komt uit Den Haag, een gevoelsmens, een levensgenieter met passie voor de woordkunst. "Schrijven is een manier om mezelf te zijn en expressie en vorm te geven aan wat ik voel, denk en beleef. Mijn gedichten zijn heel erg persoonlijk maar ook toepasselijk voor anderen. Ik wil graag de liefde laten horen, voor jezelf, de ander en het goddelijke. En zo volg ik mijn spiritueel pad", vertelt Patricia over haar gedichten. Als het goed is neemt Patricia waarschijnlijk ook nog een collega dichter mee uit Den Haag.

Verder nieuw en oud werk van onze leden: Cees Hol, Piet Janssen, Jaap van Oostrum en Giel van der Hoeven. In de tijd die resteert, is er een open podium waar iedereen aan mee mag doen. Heb je een gedicht, liedje of een stukje proza geschreven en wil je dit laten horen, meld je dan op de avond zelf even aan bij de presentator, Marjoke van Arnhem-van Baalen

De muzikale intermezzo's worden verzorgd door Trouba-dichter Marjolein Jua. Geboren in Loosduinen, tegen het mooie Westland aan. De naam Jua betekent 'de zon' in het Swahili en is tevens de naam van haar band. Een deel van haar leven bracht ze door in Uganda, de Parel van Afrika. Ook verbleef ze lange tijd in Tunesië tijdens mijn studie Arabisch aan de Universiteit van Tunis. Afgestudeerd Afrikanist aan de Universiteit Leiden bracht Marjolein vanuit het ontwikkelingswerk terug voor de klas als docent Nederlands. Haar grote passie voor talen en muziek introduceerde mij in het leven als dichter en troubadour. Sinds enkele jaren schrijf ze korte verhalen en gedichten en zet ze haar poëzie op muziek.

Wees welkom om te genieten van de voordrachten van al deze schrijvers. De avond wordt onderbroken door twee pauzes, waarin men een drankje kunt nemen en onze boekentafel kunt bekijken. De toegang is gratis. De aanwezige schrijvers en dichters signeren hun werk graag!