Financiële bijdrage voor culturele projecten

Gepubliceerd op donderdag 31 oktober 2019

Culturele projecten die financiële steun zoeken kunnen in 2020 weer een beroep doen op de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. Deze is door de gemeente in het leven geroepen voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau een mooi cultureel initiatief op poten willen zetten. Per initiatief is een bedrag van maximaal 1500 euro beschikbaar. De aanvraagtermijn voor projecten in het eerste kwartaal van 2020 loopt tot 1 december a.s.

Kunst en cultuur bieden plezier, een fijne en leerzame ervaring en kunnen mensen vanuit diverse hoeken, milieus en leeftijden samenbrengen. Met deze subsidieregeling wil de gemeente Westland het mogelijk maken om op een laagdrempelige wijze een project of activiteit neer te zetten. In het vierde kwartaal van 2019 ging er een bijdrage naar: Vluchtelingenwerk Westland, Vitis Welzijn en muziekmeesters Westland. Zij organiseerden gezamenlijk een ontmoeting tussen oude en nieuwe Westlanders onder het genot van multicultureel eten en multiculturele muziek. Bij ‘Kruisbestuiving’ vindt een unieke samenwerking plaats tussen diverse schrijvers en kunstenaars uit het Westland e.o die vooralsnog eenmalig de (kunst) krachten bundelen tot een gezamenlijke tentoonstelling. De allereerste editie van het Lichtjesfeest wordt op vrijdagavond 13 december in ’s-Gravenzande gevierd. De Festiviteiten Fabriek organiseert dit i.s.m. de buurtvereniging Zandevelt, de Biz ’s-Gravenzande, Masja Pakvis, Okidoki Kinderopvang, de Noorderkerk, Vitis Welzijn, Sonnevanck, Glazz en een kinderkoor.

Samenwerken is de sleutel

Voor het project gaat de aanvrager een samenwerking aan om een breder of een ander publiek te kunnen bereiken dan het reguliere publiek. Denk aan een samenwerking met of tussen culturele organisaties/kunstenaars, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, wijkcentra, welzijnsorganisaties, buurtcomités, ondernemers en particulieren. Daarbinnen is er dus van alles mogelijk! Westland Cultuurweb voert de regeling uit en een onafhankelijke commissie beoordeelt de voorstellen. Meer informatie over de Regeling Kleine Culturele Initiatieven vind je hier

Heeft u een vraag of wilt u uw idee bespreken? Neem dan contact met ons op via 0174-237045 of info@westlandcultuurweb.nl.