Westlandse Jeugd Play-in

Gepubliceerd op maandag 30 september 2019

Overal in het Westland worden voor verschillende instrumenten muzieklessen aangeboden. Maar hoe klinken die instrumenten eigenlijk samen? Laat je verrassen en informeren tijdens de Westlandse Jeugd Play-in op zaterdag 5 oktober. 

Onder leiding van Ivo Kouwenhoven zullen leerlingen van verschillende Westlandse muziekverenigingen zich voor één dag verenigingen in 1 orkest en met elkaar van zich laten horen. Kouwenhoven, bekend van onder andere zijn boek ‘Verder kijken dan de muzieknoot lang is’, is als componist een inspiratie voor menig leerlingenorkest in Nederland. Zijn visie op het maken van muziek, en dan vooral met jeugd, laat zien dat muziek meer is dan wat noten op papier. Samen met de muzikanten kijkt hij graag verder dan de muzieknoot lang is en belicht hij de muziek van een andere kant. Kouwenhoven komt niet alleen, goede vriend en collega Jan de Kwant zal deze dag de percussieleerlingen onder zijn hoede nemen.

De dag wordt om 15.00 afgesloten met een concert in de Vang in Wateringen, Lange Spruit 86, en is gratis te bezoeken. Vragen over muzieklessen kunnen worden beantwoord door vrijwilligers van de Westlandse muziekverenigingen. Meer info