Historische informatiemarkt

Gepubliceerd op maandag 23 september 2019

Op de Historische Informatiemarkt, a.s. zaterdag 28 september, presenteren Westlandse historische werkgroepen, organisaties, musea en Bibliotheek Westland zich met foto’s, boeken, voorwerpen, tentoonstellingen en activiteiten. Het is een mengeling van nostalgie en humor, kennis opdoen en kennis delen, nieuwe ontmoetingen en herinneringen ophalen. De hele dag door zijn er diverse activiteiten zoals verkleed op de foto, tafels dreunen in de schoolklas van vroeger en leren breien. De Break-in box geeft je een historische puzzelervaring en in een mysterieuze kast ligt een archiefstuk met prijsvraag. Kinderen kunnen met archiefdozen bouwen en luisteren naar de Verhalenverteller. 

Thema: HIM about HER

Het thema van de Maand van de Geschiedenis is Zij/Hij. Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen? Daarom is het thema dit jaar: ‘HIM about HER, Historische Informatiemarkt met extra aandacht voor Westlandse vrouwen’.

Wil je de hele Westlandse geschiedenis op één plek bezoeken? Kom dan op 28 september naar het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk van 10.00 tot 16.00 uur. Meer weten?