Saxofoonlegende John Helliwell komt naar het Westland

Gepubliceerd op maandag 2 september 2019

In het weekend van 21 en 22 september is het Westland Saxofoon Festival. Deze 6e editie vinden de activiteiten plaats in WestlandTheater De Naald en de oude kerk in Naaldwijk. Er is véél te zien, te horen en te doen. Bekende saxofonisten, zoals Arno Bornkamp, Nils van Haften, Leo van Oostrom en Lars Niederstrasser geven masterclasses, workshops en concerten. Dit jaar hebben we een speciale saxofonist in ons midden en dat is niemand minder dan John Helliwell van de band Supertramp.

Op zaterdag 21 september kunnen amateur saxofonisten de gehele dag workshops en concerten volgen in Westlandtheater De Naald. Om 13.15 uur geeft het Westland Saxofoon Orkest een concert met solisten John Helliwell en Nils van Haften (metropole orkest) en presenteren ze met trots alweer de tweede cd. 's Avonds om 20:00 uur is het concert in de Jumbo Koorneefzaal met de beroemde saxofonist John Helliwell van de band Supertramp. Ook spelen solisten Arno Bornkamp, Nils van Haften (metropole orkest) en worden ze begeleid door het Blazers Collectief WEST o.l.v. dirigent Jos Zegers.

Zondag 22 september is er een ‘Meet en greet’ met de legendarische John Helliwell, hij vertelt over zijn leven bij Supertramp en aan het eind is er gelegenheid om zelf vragen te stellen.
Het slotconcert van het Westland Saxofoon Festival is om 15:00 uur in de Oude Kerk in Naaldwijk. Dit concert is geprogrammeerd in de serie ‘oude kerk klassiek’. Dit is een klassiek concert met Lars Niederstrasser (Berlage saxofoonkwartet), Erik-Jan de With, Westland Saxofoon Orkest & studenten van het Koninklijk Conservatorium. John Helliwell sluit het concert af en daarmee ook het Westland Saxofoon Festival.

Wil je je opgeven als deelnemer voor het festival? Meld je hier aan!  Kaarten kopen om de concerten te bezoeken kan via WestlandTheater De Naald.