Vraag subsidie aan voor een mooi cultureel project!

Gepubliceerd op woensdag 21 augustus 2019

Wil jij iets moois organiseren waarbij je door middel van kunst en cultuur mensen uit je wijk of buurt bij elkaar brengt? Maar heb je geen middelen? Met de Regeling Kleine Culturele Initiatieven kan het wel. Deze is door de gemeente in het leven geroepen voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau een mooi cultureel project op poten willen zetten. Ze kunnen voor een bijdrage tot maximaal 1500 euro een beroep doen op de regeling. Voor projecten in het vierde kwartaal van 2019 loopt de aanvraagtermijn tot 1 september a.s.

Het afgelopen kwartaal ontvingen al diverse initiatieven een bijdrage: Tijdens het ‘Gooi maar in mijn pet festival’ werden zowel jonge als ervaren artiesten uitgenodigd om op en om het Marktplein in ’s-Gravenzande een act uit te voeren op het gebied van muziek, dans, toneel of animatie. Okidoki kinderopvang, 4Beat, Festiviteitenfabriek en Winkeliersvereniging 's-Gravenzande werkten samen om kinderen een orkest te laten vormen met zelfgemaakte instrumenten. Het initiatief ‘Een likje verf in de buurt’ laat buurt en bewoners op 3 oktober a.s. samen schilderen in de recreatiezaal van Duinhof.

Eenvoudige aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure is helder en eenvoudig. Voorwaarden zijn dat het initiatief mensen bij elkaar brengt door middel van kunst en cultuur en dat het niet gaat om een reguliere activiteit. Daarbinnen is er dus van alles mogelijk!

Wij voeren de regeling uit en een onafhankelijke commissie beoordeelt de voorstellen. Meer informatie over de Regeling Kleine Culturele Initiatieven, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting vind je hier

Heb je een vraag of wil je een idee bespreken? Neem dan contact met ons op per mail of via 0174-237045.