Museum zoekt medewerker erfgoededucatie

Gepubliceerd op maandag 22 juli 2019

Ten behoeve van een ambitieus en uitdagend project is het Westlands Museum per september 2019 op zoek naar een medewerker erfgoededucatie met een inspirerende visie op vernieuwend onderwijs.

De hele Westlandse historie op één locatie. In het museum wordt de Westlandse geschiedenis behandeld, van de Romeinen tot heden. Extra aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Het Westlands Museum wordt gerund door twee professionals en meer dan negentig vrijwilligers.

Westland Cultuurweb, het Westlands Museum, Historisch Archief Westland, WSKO ’t Startblok en WSKO Montessorischool Naaldwijk slaan de handen ineen om een sterke impuls aan erfgoededucatie te geven. In een ambitieus project werken de vijf organisaties de komende drie jaar samen in een leergemeenschap erfgoededucatie primair onderwijs. Voor dit project zijn wij op zoek naar een medewerker erfgoededucatie, om - zowel vanuit het Westlands Museum als vanuit de brede Westlandse erfgoedsector - educatie naar een hoger niveau te tillen. 

Heb je interesse of ken jij iemand? http://bit.ly/2XYHMFO