Westlands talent brengt betoverende ‘Belle en het Beest’

Gepubliceerd op maandag 8 juli 2019

De musical ‘Belle en het Beest’ wordt opgevoerd door ruim 60 Westlanders, in leeftijd variërend van 13 tot 62 jaar. Sommigen met al veel theaterervaring, voor anderen is het de eerste keer op het podium. Tijdens maandenlang repeteren, onder leiding van Mauricio de Kok en Danielle van der Meer, eigenaren van de Wateringse musicalschool Musical Express, hebben de deelnemers maar één doel voor ogen: met elkaar een musical opvoeren op hoog niveau.

Van ministerie tot theater

Niet alleen qua leeftijd verschillen de deelnemers, maar ook qua achtergrond. Mauricio de Kok, regisseur: “Er zitten jonge meiden in het ensemble die op dit moment ook hard moeten leren voor hun proefwerkweek, maar de rol van het Beest wordt bijvoorbeeld gespeeld door Jan-Jaap Sas, die in het dagelijks leven adviseur is van de minister van Buitenlandse Zaken.” Een diverse groep, maar één ding hebben ze gemeen: de liefde voor zang, toneel en dans. Musical Express brengt het eeuwenoude sprookje opnieuw tot leven. Aangekleed met prachtige kostuums en indrukwekkende decors pakt het Westlandse musicalgezelschap groots uit om jong en oud een mooie voorstelling te bezorgen.

Belle en het Beest

Vol muziek en dans wordt het verhaal verteld van Belle, een slimme en sprankelende jonge vrouw, en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverde personeel. Ondanks haar angst leert zij om verder te kijken dat het monsterlijke uiterlijk van het Beest, en ontdekt zij de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

De musical is te bewonderen op zaterdag 13 juli om 20.00 uur en zondag 14 juli om 14.00 uur in WestlandTheater De Naald. Kaarten kosten € 19,95 en zijn te reserveren via de website van het theater