Cabaretduo Anne & Lisa ontvangen Rabo Publieksprijs

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2019

Dinsdagavond 25 juni nam het jonge cabaretduo Anne & Lisa de Rabo Publieksprijs t.w.v. € 1.000,- in ontvangst in een goedgevulde Koornneef Retailgroepzaal in WestlandTheater De Naald. Hun debuutvoorstelling Weltschmerz werd door het publiek van De Naald als hoogste gewaardeerd in de zevende editie van het Rabo Talenten Concours. 

Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, nieuw talent een podium en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. Gerard van Hoeven, directeur Particulieren en Private Banking Rabobank Westland: “Wij vinden het belangrijk om de regio ook op cultureel gebied te versterken en ondersteunen daarom al zeven seizoenen met trots het Rabo Talenten Concours van De Naald. Het is goed dat nieuw talent een podium krijgt en daarmee de kans zich te ontwikkelen. Het Rabo Talenten Concours blijft daarmee een waardevolle zoektocht naar dat nieuwe talent.”


Voordat Anne & Lisa de prijs in ontvangst namen uit handen van Gerard van Hoeven, zag het publiek de winnende voorstelling Weltschmerz. Waarin personages werden neergezet die het allemaal niet vooraan hebben gestaan toen geluk werd uitgedeeld. Absurd, verfrissend, creatief, vreemd en gedurfd. Een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.


De achtste editie van het Rabo Talenten Concours start in september. Cabaretier Nabil, die wegens grote belangstelling al is verplaatst naar de Jumbo Koornneefzaal van De Naald, trapt deze achtste editie af. Andere talenten die hun opwachting maken zijn o.a. Nina de la Parra, Mart Hillen, Daan Boom en Janneke de Bijl. Bezoekers betalen voor alle deelnemende voorstellingen een vaste lage prijs van € 17,00 per kaartje, inclusief consumptie en garderobe. Na de voorstelling kunnen bezoekers hun oordeel geven op een beoordelingsformulier. Aan het einde van het seizoen wordt bekend gemaakt welke voorstelling door het publiek als hoogste gewaardeerd is.  Een volledig overzicht van alle deelnemende voorstellingen is te vinden op www.westlandtheater.nl.

De winnaars van de voorgaande zes edities waren Louise Korthals, Eva Crutzen, Roos Blufpand, de Westlandse Dwaalkat, Elke Vierveijzer en het duo De Fransse Eijkel.

Fotograaf: Jaap Reedijk