Theater in de kassen

Gepubliceerd op maandag 20 mei 2019

Afgelopen weken hebben ruim 700 leerlingen de theatervoorstelling ‘De Snakkar’ bezocht. De kinderen zijn deze voorstelling, als onderdeel van het Kunstpracht programma van Westland Cultuurweb, gaan bekijken op een bijzondere locatie. Bedrijf Koppert Cress heeft een Westlandse kas ter beschikking gesteld voor de tot minitheater omgebouwde bestelbus.

De bussen vol kinderen uit groep 3 t/m 5 rijden af en aan voor deze cultuurbeleving, die in totaal 14 keer wordt uitgevoerd. ‘De Snakkar’ is een voorstelling over het najagen van je dromen, zijn wie je bent en niet de ander willen veranderen. Spelers Marlies Helder en Pieter Tiddens maken humoristisch, muzikaal theater dat mensen samenbrengt, pleziert en ontroert.

Via Kunstpracht, de receptieve leerlijn cultuureducatie voor Westlandse basisscholen, kunnen Westlandse leerlingen in het basisonderwijs professionele kunst en cultuur beleven. Ze bezoeken een zorgvuldig geselecteerde theater-, muziek- of dansvoorstelling, zien een bijzondere film of bezoeken een museum. Voor 2019-2020 heeft Cultuurweb opnieuw een aansprekend en kwalitatief sterk aanbod samengesteld, waaruit scholen per bouw een keuze kunnen maken. Inmiddels zijn maar liefst 7500 leerlingen aangemeld.

Projectmedewerker Iris Scheffers is enthousiast: “Door de enorme gastvrijheid van Koppert Cress hebben we een geweldige Westlandse locatie gevonden om leerlingen een mini theaterfestival ervaring te laten beleven!”. Gastheer Koppert Cress trakteerde na afloop alle kinderen op een doosje biologische tuinkers.