Expositie ‘Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw

Gepubliceerd op donderdag 18 april 2019

Op zondag 28 april vindt in het Westlands Museum de grote publieksopening plaats van de expositie ‘Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw’.

Die dag kun je voor het eerst de prachtige expositie bekijken, maar er zijn voor jong en oud ook diverse leuke activiteiten: 17e-eeuwse wijn en koek proeven, demonstraties van later dit jaar geplande evenementen en tweemaal een 17e-eeuws miniconcert door ensemble ‘Westland Klassiek’. Kinderen kunnen zich verkleden als jonkeer of jonkvrouw, een leerzame speurtocht doen, een heuse etiquette-les volgen bij dhr. en mevr. Goudesteijn en zich late portretteren door niemand minder dan Rembrandt!

Het museum is geopend van 13.00 – 17.00 uur. Kinderen en museumkaarthouders kunnen gratis naar binnen. Volwassenen betalen € 5,50 en 65-plussers € 5. Gezien de te verwachten drukte verzoekt het museum om zoveel als kan met de fiets te komen. Meer info op www.westlandsmuseum.nl.

In opdracht van het museum ontwikkelt Westland Cultuurweb een educatief aanbod bij deze tentoonstelling. In het museum worden de klassen ontvangen door de familieleden van dhr. Goudesteijn.  Aan de hand van (inter-)actieve opdrachtkaarten ontdekken ze de expositie binnen, het buitenverblijf en tuinen en leren zo op een leuke manier meer over de Westlandse buitenplaatsen in de jaren 1500-1700. Door digitale ontwerpen te maken en als klas een (maquette van een) eigen buitenplaats te creëren maken ze een vertaling naar nu.

Ter voorbereiding is een lesbrief voor op school beschikbaar.

Het aanbod is geschikt voor groep 5 t/m 8 en deelnemen kan van september 2019 t/m maart 2020. Vragen? Neem contact op met Iris Scheffers: ischeffers@westlandcultuurweb.n