Westlands Boekengala 2019

Gepubliceerd op dinsdag 19 februari 2019

Op Woensdag 27 maart 2019 vindt weer het Westlands Boekengala plaats: het  jaarlijks terugkerend feest voor iedereen die van lezen en schrijven houdt.  WestlandTheater De Naald is wederom uitgekozen als place to be voor deze sfeervolle avond, waar je als gast ogen en oren tekort komt.

Met het thema van de avond ‘Moeder de Vrouw’, ook het nationale thema van de Boekenweek, zullen de gasten wel raad weten. Dit jaar geven grote, landelijk bekende auteurs als Esther Verhoef, Marieke Lucas Rijneveld en Annejet van der Zijl acte de présence.  De presentatie is in handen van Jasper Henderson en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Rotterdamse zangeres ‘Joia’.

Uiteraard zal ook lokaal literair talent niet ontbreken op het podium. Streekdichter Dirk den Hoed opent de avond met een ode aan het Westlandse Boekengala en gedurende de avond zullen Joop Alleblas, Piet Janssen en Dennis Koopman hun gedachte op het thema "Moeder de Vrouw" middels poëzie ten gehore brengen.

De gasten:

Eshter Verhoef (1968) is een van de succesvolste schrijfsters van dit moment. Zij beslaat een breed oeuvre en met 2,4 miljoen verkochte exemplaren van haar thrillers en romans behoort zij tot de top. Haar werk is in meerder talen vertaald, genomineerd en bekroond met o.a. de Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Zilveren Vingerafdruk. Haar thrillers zijn echte ‘page turners’ en houden je tot het laatste moment in spanning. Haar meest recente thriller ’Facade’ verschijn in maart van dit jaar.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde zij met de dichtbundel ‘Kalfsvlies’ die bekroond werd met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In 2018 verscheen haar eerste roman ‘De avond is ongemak’  en in januari van dit jaar verscheen haar nieuwste dichtbundel ‘Fantoommerrie’.  Marieke dwingt de lezer dichterbij om te kijken naar wat er precies gebeurt. Daarmee roept zij een beklemmende sfeer op die je ademloos laat meekijken door de ogen van de personages die zij opvoert. Met enige regelmaat is zij te zien als ‘tafelmens’ bij De Wereld Draait Door.    

Annejet van der Zijl is een van de meest gelezen schrijvers van ons land. Zij studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. In 1998 debuteerde zij met ‘Jagtlust’. Vier jaar later volgde ‘Anna’ de biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan meer dan 100 000 exemplaren verkocht zijn. Haar boek ‘Sonny Boy’ verscheen in 2002, werd vertaald in acht talen en net als ‘Anna’ verfilmd, terwijl ‘Anna’ ook bewerkt werd tot een musical die nog steeds in het theater te zien is en bekroond werd bij de Musical Awards 2018. Voor haar totale oeuvre ontving zij de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.


Signeersessie
Altijd al een gesigneerd exemplaar van Esther Verhoef, Annejet van der Zijl of Marieke lucas Rijneveld willen hebben ? Voor de echte fans onder ons publiek hebben we dit jaar weer signeer sessies georganiseerd. Tijdens de afterparty zijn Esther, Annejet en Marieke aanwezig in de foyer alwaar zij hun werk signeren. Ter plekke kan werk van hun maar ook van Westlandse schrijvers gekocht worden bij een speciale Boekengala dependance van de The Read Shop Naaldwijk .

Programma
Dit sprankelende feest vindt plaats op woensdag 27 maart in WestlandTheater de Naald in Naaldwijk. Vanaf half acht is de foyer geopend, waar je als gast wordt verwelkomd met een drankje. Het zaalprogramma start om kwart over acht en is rond een uur of  tien afgelopen. In de foyer dansen we de avond uit. Deze muzikale afterparty wordt verzorgd door DJ Dylan Otto.

Alle informatie over het Westlands Boekengala vind je op de website

Reserveren kan via deze link

  

Het Westlands Boekengala is een initiatief van Schrijvers tussen de Kassen in samenwerking met Westland Cultuurweb, Bibliotheek Westland en WestlandTheater de Naald en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Westland, Loswal “De Bonnen”  en Fonds 1818.